Sötétség és Köd

szeptember 12, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year:[1941]: Az ” Éjszaka és köd ” ( német Nacht und Nebel , vagy NN ) a ” Reich vagy a megszállt területeken a megszálló erők elleni bűncselekmények üldözéséről szóló irányelvek” kódneve ( Richtlinien für die Verfolgung von Straftaten gegen das Reich oder die Besatzungsmacht in den besetzten Gebieten ). Rendelet alkalmazását jelentik 1941. december 7Keitel marsall írta alá, és elrendelte a Harmadik Birodalom összes ellenségének vagy ellenzőjének deportálását. E rendelet értelmében lehetséges volt a “német hadsereg biztonságát veszélyeztető” személyek (szabotőrök, ellenállók, ellenzők vagy a Harmadik Birodalom politikájának vagy módszereinek refrakterei) átadása Németországba, és végül abszolút titokban eltűnnek… Az NN rendelet előírja:

A megszállt országokban csak azokat a bűncselekményeket kell bíróság elé állítani, amelyek minden bizonnyal igazolhatók halálbüntetéssel, és feltéve, hogy azok legfeljebb nyolc napos vagy annál hosszabb időn belül alkalmazhatók. E két feltételnek nem megfelelő vádlottat abszolút titokban Németországba deportálják. Elszigetelik őket a világtól, vagy Németországban próbálják ki őket, vagy táborban internálják őket. Az egyetlen válasz, amelyet külföldi vagy német szervezeteknek kell feltennie az eltűnt személyekkel kapcsolatban, a következő: „az eljárás állapota nem teszi lehetővé semmilyen információ megadását.”

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration