Csoda a farkasokkal

október 5, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year:[1961]: 1467-ben Merész Károly, a nagyra törő, gőgös herceg megszerzi Burgundia trónját. Örömében fényűző lovagi tornával ünnepli hatalomra jutását, az ünnepségre meghívja a francia királyt és kíséretét is. Merész Károly a francia király keresztlányát, Jeanne-t szeretné feleségül venni, hogy hatalmát még jobban kiterjessze, de a lány Neville-be, a király legkiválóbb lovagjába szerelmes. Amikor elutasítják házassági ajánlatát, Merész Károly bosszút esküszik a franciák ellen. A közös vadászaton hozzálát alattomos terve végrehajtásához… (Jegyzet): Főszerepben: Jean Marais.

1913-ben született Cherbourg-ban. Rendkívül hányattatott gyerekkora volt. Apja, aki születése után nem sokkal bevonult katonának, a háborúból visszatérve nem ismerte meg fiát.

Az erőszakos apa elől anyja a három gyerekkel a nagyszülőkhöz menekült. Anyja, kleptomániás lévén, többször is bolti lopásba keveredett, a kis Jeannak kellett vigyáznia rá. A középiskolából kirúgták, mivel osztálytársai szórakoztatására női ruhába öltözött és egy tanárával flörtölt. Az iskola elhagyása után fényképészsegédnek állt, majd nem sokkal később színjátszás-órákat hallgatott. 1933-tól kisebb szerepeket kapott különböző filmekben, de karrierje akkor indult igazán el, amikor 1937-ben megismerkedett Jean Cocteau-val.

A költő-rendező azonnal beleszeretett a jóképű Marais-ba, és bár a kettejük közötti szerelmi viszony 1949-ben véget ért, még két évtizedig tartott köztük a szoros barátság és munkakapcsolat. Marais a francia újhullám hatvanas évekbeli térhódításáig az első számú francia színésznek számított. Elsősorban kosztümös filmekben játszott, neve sokáig egyet jelentett a romantikus hős figurájával. Jean Marais szív- és érrendszeri betegségben halt meg Cannes, Alpes-Maritimes-ben, 1998. november 8-án, alig egy hónappal 85. születésnapja előtt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı