Vissza az úton

január 19, 2020 No Comments »

men-retroProduction Year [1940]: Kovács Péter, félszeg kishivatalnok, aki egy mulatóba csak a harmincadik érettségi találkozója alkalmából téved be. Kovács másnap reggel fáradtan érkezik hivatalába, elszundít az íróasztalánál. Álmában rákap az éjszakai életre, hozzányúl a hivatali pénzhez. Riával, az énekesnővel áll össze, és rulettezik, kártyázik, hogy sikkasztását fedezze. Egyre lejjebb csúszik, körözi a rendőrség. Kovács öngyilkosságra készül, de ekkor égi szózat állítja meg… – A magyar népi filmek a második világháború alatti magyar filmgyártás sajátos darabjai, melyek csak ebben az idő‘szakban vannak jelen és erő‘sen kötő‘dnek a korszak politikai viszonyaihoz.

Bár egy nem államilag finanszírozott filmgyártás keretei között születtek, a korabeli kultúrpolitika elvárásai alapján jöttek létre, és jellegzetes darabjai a korabeli jobboldali politika ideológiai üzenetét közvetítik.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration