Az igazi vámpírok

augusztus 19, 2022 No Comments »

A serdülőkor senkinek nem egyszerű. A testi változások, a viharos gyorsasággal átalakuló kapcsolatok változó mértékben, de mindenkit megviselnek. Vannak azonban néhányan, akik számára különös kihívásokat hoz a pubertás: a vérivás iránti vágyat. A tinédzserkor többi megpróbáltatásához hasonlóan a vér szomjúhozása is zavarbaejtő és nehezen kontrollálható. Furcsán hangozhat, de Dr. John Edgar Browning, a Georgiai Technológiai Intézet kutatója szerint a valódi vámpírok egyáltalán nem természetfeletti lények. Az Egyesült Államokban több, legálisan működő szövetségük is van, amelyek a vámpírok érdekképviselete mellett például jótékonysági akciók szervezésével is foglalkoznak.

Olyan emberekről van szó, akiknél a pubertáskor során egyfajta energiahiány alakul ki, és akik felfedezik, hogy állapotuk javul, ha vért fogyasztanak.

[aiovg_video id=868]

A mai kor vámpírjai általában nem azonosulnak a vámpírromantikához kapcsolódó sötét, gótikus sztereotípiákkal. Eleinte inkább úgy érzik, hogy egy rejtélyes betegségben szenvednek, amely vér fogyasztására kényszeríti őket. Enélkül gyengének és tehetlennek érzik magukat, gyakran küzdenek súlyos fejfájással és gyomorgörccsel. Többnyire csak jóval később fogadják el, hogy a “vámpír” szóval definiálják saját magukat és fizikai állapotukat, amelyet ők maguk sem értenek tökéletesen.

Jelenleg nincs orvosi bizonyíték vagy magyarázat a vámpírizmusra, noha a kutatókat évszázadok óta foglalkoztatja a kérdés. A klinikai vámpírizmus a Renfield-szindróma nevet viseli és lényegében a kényszeres vérivást fedi. Egy 2011-es orvostörténeti cikk szerint gyakran a gyermekkorban kezdődik a vérhez kapcsolódó vonzódás felfedezésével, majd ehhez a pubertás idején szexuális motivációk kapcsolódhatnak. A Renfield-szindróma azonban egy pszichiátriai betegség, nem pontosan azonos a ma valódi vámpirizmusként ismert jelenséggel.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.