Feltámadt!

Sze 28, 2022 by

Feltámadt!

A Risen az elmúlt évek kiemelkedően legjobb Bibliai témájú produkciója, amely végre hű maradt a Könyvek Könyvéhez is. A film főszereplője Clavius, aki Pilátus piszkos munkáit végzi el, hogy rend legyen a Római tartományban. A történet Názáreti Jézus megfeszítésével kezdődik, a holtest pedig harmadnapra eltűnik. Jézus követői azt állítják, hogy feltámadt, míg a Farizeusok a Szanhedrin szerint, a tanítványok lopták el éjszaka a sírból. Pilátus Claviust bízza meg azzal, hogy kiderítse az igazságot és visszaszerezze a holttestet. Clavius minden követ megmozgat a holttest megszerzésére, de lassan rá kell jönnie, hogy lehet a Názáreti tanítványainak van igaza… / Olyan produkciókat kapunk sokszor, amiknek semmi köze a szent íráshoz, ezért rendre megbuknak ezek a filmek.

A Feltámadás című mozira ez egyáltalán nem igaz, mert annak ellenére, hogy az egész sztori egy kitalációra alapul, igyekszik mindvégig tiszteletben tartani a valóságot. A Bibliában megtörtént események mind szerepelnek a Feltámadásban és nincsenek átköltve a szálak sem, persze apróbb eltéréseket találhatunk, de ezek elenyészőek. A film nem keresztény szemszögből közelíti meg a témát, hanem egy Római nyomózó szeme által, aki az igazságot keresi.

A főszereplőnek először az egész egy misztikus vallásos marhaságnak tűnik, de ahogy egyre közelebb kerül Jézushoz, elkezd elbizonytalanodni, majd maga Názáreti megjelenése ébreszti fel Claviust, hogy amiben eddig hitt az mind hazugság és valahol a Krisztusnál lehet az, amit minden ember keres.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı