Hitetlen Tamás

jún 27, 2016 by

Hitetlen Tamás

Hitetlen TamásJézus követői éppen a tiszteletüket fejezik ki tanítójuk elvesztése miatt, amikor Barabás a hű csatlósaival a temetési menet útját állja, és felszólítja a gyászoló tömeget, hogy inkább csatlakozzanak hozzájuk, hogy harcba szállhassanak Róma ellen. Az ezt követő zűrzavarban Tamásnak és Jánosnak sikerül elmenekülnie, s a tanítványok közös akarata szerint Tamás egy kéréssel fordul a befolyásos Józsefhez, mely szerint Jézus testét Galilea városába vihessék. Kajafás javaslatára, hogy béke költözzön Jeruzsálembe, Pilátus a beleegyezését adja. Amikor azonban Tamás boldogan közli a hírt a társaival, Mária Magdolna tudatja velük, hogy a jóslat beteljesedett: Jézus feltámadt és a teste eltűnt. Tamás nem hisz Mária Magdolna szavaiban, a saját szemével akar meggyőződni róla. Tamás apostol, a „hitetlen” a bibliai 12 apostol egyike, ő volt az, aki Jézus sebeit megtapasztalandó, ujjait a sebeibe tette, innen elnevezése: Hitetlen Tamás.

Apokrif evangéliumok szerint Mária mennybemenetelének hírére ugyancsak kételkedett, és jelet kért az Úrtól bizonyságképpen, amit meg is kapott egy, az égből lehulló öv formájában. Innen is eredeztetik „ikrek” elnevezését: „Aki kétszer kételkedett”.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı