Valahol, legbelül

Valahol, legbelül

Aki összeomlik, rendszerint nem érzi, mikor ér a szakadék fenekére. Csak zuhan, zuhan lefelé. Ezt az egész összeomlást azoknak találták ki, akik az életben valami olyan után kutattak, amit a saját környezetük nem tudott nyújtani nekik. Vagy csak azt hitték, hogy nem tud nyújtani. És abbahagyták a kutatást. Abbahagyták, mielőtt még igazán elkezdték volna. Amikor kiégnek a vágyak, velük pusztul a boldogság ígérete is. Aki már nem remél, aki már nem kíván, annak félnivalója is akad. Boldogtalan boldogság az övé. Szomorú dolog remény nélkül élni. Előrenézek, és a jövő elijeszt.

Valami dermesztő, északi-sarki atmoszférában járok-kelek, ahova be nem hatol a nap sugara. Van az életben egy-egy pillanat, hogy nem várunk már semmit a világtól, leroskadunk bánat terhe alatt, szívünk mindenkit megátkozva vádol. Az ember lelkéből kiveszik az igazi hit. Hinni akar a csodában, de nem tud.

Megtört valahol legbelül. Egyre boldogtalanabb és kiábrándultabbnak érezem magam. Isten akarta így? Mintha csak azt mondaná: “Ha ezt akarod, kapsz belőle még többet.” Ezért elhalmozott az élet hiábavalóságaival. De valahányszor kilátástalannak tűnt az életem, ismételten azt bizonyította be előttem, hogy nincs semmi, amit nem tehetne meg értem.

Eljöhet az idő mindenki életében, mikor úgy tűnik, a szeretet elmegy, mikor semmi nem akar jóra fordulni, jön, jön egy idő, mikor nem találod a helyed, minden ajtó, amit kinyitsz, úgy tűnik, az arcodba csapódik. A szívünk uralkodik rajtunk, és legyőzhet egy szempillantásnyi idő alatt. Akinek az élete rugója eltört, annak jobb, ha megpihen, és nem gyötrődik tovább. Azok nem találják a helyüket a földön, s nem tudnak boldogok lenni soha többé.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment

SEO Ajansı