Nosso Lar

jan 20, 2012 by

Nosso Lar

Film a halálról, a pokolról, a mennyországról … honnan jöttünk, hová megyünk. A film a halál utáni és halál előtti életet mutatja be. A film Chico Xavier brazil író és médium regényén alapszik. Xavier élete során 92 könyvet közvetített mint médium. A film annak a léleknek a történetét meséli el, aki neki ezeket a könyveket sugallta. Médiumitása azzal kezdődött, hogy 1959-ben ú.n. keresztírás eredményeként, vagyis úgy, hogy Andre Luiz elhunyt orvos neki és tőle 800 km. távolságban lakó Waldo Vieirának úgy diktálva a “Fejlődés két világban” című művet, hogy egy fejezetet Chicónak, a másikat Waldónak, és tovább felváltva, anélkül, hogy az egyik tudná, mit kapott a másik. Utólag azután Chicó utasítást kapott szellem-vezetőjétől, Emánueltől, hogy lépjen érintkezésbe Waldo Vieriával, és illessze össze egy egésszé a könyv fejezeteit. Mi más ez, mint komoly bizonyíték arra nézve, hogy a létrejött közlemény a médiumtól idegen, még pedig a földön valamikor jól ismert, de időközben a szellemvilágba távozott lénytől származik.

Meglepő részletességgel nyerhetünk betekintést a halál utáni életbe, és szembesülhetünk azzal, hogy mindaz, amit életünk során teszünk, kihat a későbbi létezésünkre. Valójában egy meglepő átalakulásnak – vagy ahogy a filmben nevezik: felébredésnek – lehetünk szemtanúi, hiszen láthatjuk, miként válik a materialista, egocentrikus orvosból egy egészen más lélek. Hamar kiderül, hogy az égi élet egészen más. Létünk örökös fejlődés, életeink csupán állomások ebben az örökkévalóságban, ahol minden a továbblépésről és a tanulásról szól.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.