A fiú és a kutyája

szeptember 15, 2022 No Comments »

Egy apokaliptikus világban felértékelődnek a szükségletek. Amit nyugalmi környezetben természetesnek veszünk és talán megfelelően értékelni is elfelejtjük – élelem, ivóvíz -, az szélsőséges helyzetben igencsak felértékelődik. Úgy tűnik már 1975-ben is úgy gondolták, van, ami a túlélés alapvető zálogainál az emberi vágyak nagyobb hatalommal bírnak. Ez a bizarr sci-fi 2024-ben, a IV. világháború után játszódik, betekintést engedve a két kulcskaraktert, Albert és a kutyája Ficsúr szürreális kalandozásaiba. A történetexpozíciója Albert és négylábú között lévő “baráti” viszonyon alapszik. Mindez nem hagyományosan, a hasonló témákat boncolgató történetmesélési alapokon nyugszik. Egészen szürreális formában mutatják be, hogy mi is kell valójában a túléléshez. Mondok is egy példát: a fiú szerez a kutyájának ételt, míg négylábú barátja viszonzásul nőt kerít a magányos gazdájának. Hát igen…Albert, mint ahogy a legtöbb férfi a kopár sivatagot rója a gyengébbik nem után kajtatva, mert a vágyainkat egy világégés sem csendesítheti el.

Szerencsére a történet kellemes és kreatív szürrealitása mellé nem egy klisékkel teletűzdelt Mad Max-szagú – korábban is keletkezett – replikát kapunk, hanem egy igazán könnyen fogyasztható sztorit, ami nem kevés önkritikával reflektál saját magára.

A karakterek hellyel-közzel szimpatikusak, senkit nem vezérel magasztos cél. A humora groteszk, ami leginkább Albert és Ficsúr párbeszédeiben – telepatikusan kommunikálnak egymással – csúcsosodik ki. Utóbbi jobban mondva inkább zsörtölődik enyhének nem nevezhető szarkazmussal. A cselekmény akkor indul be igazan, amikor a kölyök újabb kiszemeltjének kezére igényt tart az apokaliptikus világot rettegésbe tartó kegyetlen banda. Albert bizonyítva nemes szándékait megmenti szíve választottját, s ő meg is hálálja serényen…


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı