Egy élet Afrikáért

július 18, 2022 No Comments »

Egy élet Afrikáért és az emberiségért. Albert Schweitzer élete, munkássága és nézetei példaértékűek a mai magyar társadalom számára. Annak a „modern” Magyarországnak, ahol urambátyámozás folyik, sűrű a mutyi, lenézik a kicsit, és egyébként is dögöljön meg a szomszéd tehene. Azok részére pedig, akik még hisznek a változásban, legyen az Egy élet Afrikáért szellemi mentőöv, hogy lehet és megéri másként is. A film a Nobel-békedíjas orvos, teológus, lelkész, filozófus, orgonaművész, tanár élettörténetét járja végig. Az élet tisztelete filozófiája vitte el Gabonba s alapította meg őserdei kórházát.

Ingázott Európa és Afrika között, hogy hírét vigye az emberi szenvedésnek és szükségnek. Az Egyesült Államokban koncertek és előadások révén adományokat gyűjtött Lambaréné számára.


Ám amíg eleinte nagyvonalúsággal, később ármánnyal szembesült. Ellenségei rágalmazó hadjáratba kezdtek, a kórház pedig a bezárást fenyegette.

A “Nagy Fehér Orvos”, ahogy Gabonban nevezték, 1965. szeptember 4-én hunyt el. Leprások ásták meg a sírját, gyalulatlan fakoporsóban helyezték a sírba, a lepratelep gyermekkórusának éneke kísérte utolsó útjára. Kórháza területén temették el, sírján egyszerű fakereszten csak ennyi áll: Albert Schweitzer.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı