Demis Roussos

július 31, 2022 No Comments »

Egyiptomban élő, jómódú görög szülők első gyermekeként látta meg a napvilágot 1946. június 15-én Alexandriában. A család még az 1920-as években települt Egyiptomba. Édesapja Jorgosz Ruszosz mérnök és gitáros is volt, édesanyja Olga Venturisz egy egyiptomi görög amatőr színtársulat színésznője. A családnak Artemioszon kívül még két gyermeke, egy lány Aimilia és egy fiú Kirillosz volt. A város ekkor egy multikulturális közeg volt, ahol jól megfért egymás mellett mind az európai, mind az arab kultúra. Ez a kevert atmoszféra nagy hatást gyakorolt az ekkor még gyermek Démiszre, aki ebben a miliőben felnőve, fogékony lett minden más kultúra befogadására, az idegen nyelvekre, és élete részévé vált a keleti hangszínek, a dekoratív ruhák irányába való vonzódás, valamint a bőség, a gazdagság iránti hajlam.

A családot nagy megrázkódtatásként érte az ötvenes évek helyi nacionalista politikája, valamint a szuezi válság utáni nyugtalan hangulat. Miután Demis apjának, Georges-nak munkahelyét államosították 1961-ben, a Roussos família úgy döntött, elhagyja Egyiptomot, és visszatelepül Görögországba, Athénbe.


  1. It’s Five O’Clock
    Demis Roussos


  2. Goodbye, My Love, Goodbye
    Demis Roussos


  3. When Forever Has Gone
    Demis Roussos


  4. Forever and Ever
    Demis Roussos


  5. My Friend the Wind
    Demis Roussos


  6. Velvet Mornings
    Demis Roussos


  7. My Only Fascination
    Demis Roussos


  8. From Souvenirs to Souvenirs
    Demis Roussos


  9. Lovely Lady of Arcadia
    Demis Roussos


  10. Without You
    Demis Roussos


  11. Someday Somewhere
    Demis Roussos


  12. Rain and Tears
    Demis Roussos

Demis élete ettől kezdve gyökeresen megváltozott. Mivel kiváló nyelvérzéke volt (nyolc nyelven beszélt: görögül, arabul, franciául, németül, olaszul, spanyolul, portugálul és angolul), ezért édesanyja azt szerette volna, hogy a vendéglátásban kezdje a pályáját, ugyanis Görögországban igen gyors ütemben fejlődött ekkortájt a turizmus. Ám őt sokkal jobban érdekelte a zene. Demis 1966 nyarán ismerkedett meg Vangelisszel. Ő ekkor már ismert sztár volt Görögországban, ugyanis a „The Forminx” nevű együttes billentyűseként tevékenykedett. A megismerkedés után együtt játszottak egy keveset, míg végül Vangelis, felismervén Roussos nem mindennapi énekhangját, azt kérte tőle, hogy ezentúl próbálkozzon a szóló énekléssel. Demis hallgatott Vangelisre, és idővel lassan valóban szólistává vált.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı