Elvis

október 2, 2022 No Comments »

Ki más rendezhetne filmet Elvis Presley-ről, ha nem Baz Luhrmann? Bár az első életrajzi tévéfilm alig két évvel a halála (Elvis él!) után megszületett Kurt Russell főszereplésével, John Carpenter rendezésében, és azóta is többször, többféle formában idézték meg őt, Luhrmann stílusa, a túlzásra, harsányságra, a zene, a díszletek és az érzelmek felfokozott kavalkádjára építő filmnyelve tökéletesen passzol a Királyhoz, aki a trapéznadrágjaival, bőrszerkójával, strasszaival, barkójával és tenyérnyi napszemüvegeivel maga volt a megtestesült giccs, őrület és showbiznisz.


A videóban néha felbukkanó reklám csíkot, egyszerűen csak ikszeld ki!

Meglepő döntéssel az Elvis főszereplője nem Elvis: a filmet a menedzsere, Tom Parker ezredes narrálja, az ő nézőpontból ismerjük meg a piszkosul tehetséges mississippi fiatalember felemelkedését és bukását. Tom Hanks kövérjelmezben játssza el a dörzsölt, pénzéhes manipulátort, aki elhiteti az egyszerű családból származó, naiv fiúval, hogy elengedhetetlen szüksége van rá, és a későbbi lázadási kísérleteket is letöri: vissza-visszakúszik Elvis életébe, ezzel végzetes károkat okozva a műfajteremtő ikon magánéletében és karrierjében egyaránt.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration