Elliott Murphy

szeptember 30, 2022 No Comments »

Elliott Murphy a New York-i Rockville Centerben született, a Long Island-i Garden Cityben nőtt fel, és tizenkét évesen kezdett gitározni. Zenekara, a The Rapscallions nyerte az 1966-os New York-i állami csatát. 1971-ben Európába utazott, és megjelent a Federico Fellini Roma visszatér New York-ban cím filmben, 1973-ban rekordszerződést kötött a Polydor Records-szal, miután Paul Nelson rockkritikus felfedezte. 1988-ban visszatért az 1960-as években félbehagyott fiskolai tanulmányaihoz, és lediplomázott. Debütáló albumát, az Aquashow-t (1973) kritikailag elismerték és kedvezően értékelték. A későbbi albumok között szerepelt a Lost Generation (1975), amelyet Paul A. Rothchild, a Doors producere készített, Night Lights (1976) és Just a Story from America (1977).

Murphy albumának különleges vendégei voltak Bruce Springsteen, Mick Taylor, Billy Joel, Phil Collins, Sonny Landreth, David Johansen, The Violent Femmes, Cindy Bullens és Shawn Colvin.


  1. Green River
    Elliott Murphy


  2. Night Falls
    Elliott Murphy


  3. The Best Kiss
    Elliott Murphy


  4. Big Sky
    Elliott Murphy


  5. The Poet And The Priest
    Elliott Murphy


  6. Le Future
    Elliott Murphy


  7. Temple Bar
    Elliott Murphy


  8. The Banks Of The Ohio
    Elliott Murphy


  9. The Last Star Of The Night
    Elliott Murphy


  10. Day Is Gone
    Elliott Murphy


  11. From Room 102
    Elliott Murphy


  12. A Mountain Of Love
    Elliott Murphy


  13. Mick’s Dream
    Elliott Murphy


  14. La Belle Dame Sans Merci
    Elliott Murphy


  15. Everybody Got Lucky
    Elliott Murphy


  16. Look Around You
    Elliott Murphy


  17. Cutting The Cake
    Elliott Murphy


  18. Bird
    Elliott Murphy

A mai napig több mint harmincöt albumot adott ki, köztük a Affairs (1980), a Murph the Surf (1982) c. 1985-ben Jerry Harrison elkészítette a Milwaukee albumot. Az Selling the Gold (1995) egy duettet, a “Minden, amit csinálok”, Bruce Springsteen- nel. Murphy 30. stúdióalbuma, a Notes from the Underground 2008-ban jelent meg, és visszatért az Egyesült Államokba. Zenéje és dalszövegei mellett Murphy írt a Rolling Stone, a Spin, a Mucchio Selvaggio, a Jam és a különféle európai magazinok számára, és megjelentette a Cold & Electric című félig önéletrajzi regényét francia, német és spanyol kiadásban, valamint két novellagyűjteményét ( Az oroszlán ma este alszik, és ahol a nők meztelenek, a férfiak pedig gazdagok ).

2018-ban Elliott Murphy szerepelt Emilio Ruiz Barrachina spanyol rendező Broken Poet című filmjében, amelyet Elliott Murphy Az oroszlán ma alszik című novellájából adaptáltak. A film főszereplői mellett Bruce Springsteen és Patti Scialfa is káprázatosan szerepelt.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı