Elliott Murphy

szeptember 30, 2022 No Comments »

Elliott Murphy a New York-i Rockville Centerben született, a Long Island-i Garden Cityben nőtt fel, és tizenkét évesen kezdett gitározni. Zenekara, a The Rapscallions nyerte az 1966-os New York-i állami csatát. 1971-ben Európába utazott, és megjelent a Federico Fellini Roma visszatér New York-ban cím filmben, 1973-ban rekordszerződést kötött a Polydor Records-szal, miután Paul Nelson rockkritikus felfedezte. 1988-ban visszatért az 1960-as években félbehagyott fiskolai tanulmányaihoz, és lediplomázott. Debütáló albumát, az Aquashow-t (1973) kritikailag elismerték és kedvezően értékelték. A későbbi albumok között szerepelt a Lost Generation (1975), amelyet Paul A. Rothchild, a Doors producere készített, Night Lights (1976) és Just a Story from America (1977).

Murphy albumának különleges vendégei voltak Bruce Springsteen, Mick Taylor, Billy Joel, Phil Collins, Sonny Landreth, David Johansen, The Violent Femmes, Cindy Bullens és Shawn Colvin.


 1. Green River
  Elliott Murphy


 2. Night Falls
  Elliott Murphy


 3. The Best Kiss
  Elliott Murphy


 4. Big Sky
  Elliott Murphy


 5. The Poet And The Priest
  Elliott Murphy


 6. Le Future
  Elliott Murphy


 7. Temple Bar
  Elliott Murphy


 8. The Banks Of The Ohio
  Elliott Murphy


 9. The Last Star Of The Night
  Elliott Murphy


 10. Day Is Gone
  Elliott Murphy


 11. From Room 102
  Elliott Murphy


 12. A Mountain Of Love
  Elliott Murphy


 13. Mick’s Dream
  Elliott Murphy


 14. La Belle Dame Sans Merci
  Elliott Murphy


 15. Everybody Got Lucky
  Elliott Murphy


 16. Look Around You
  Elliott Murphy


 17. Cutting The Cake
  Elliott Murphy


 18. Bird
  Elliott Murphy

A mai napig több mint harmincöt albumot adott ki, köztük a Affairs (1980), a Murph the Surf (1982) c. 1985-ben Jerry Harrison elkészítette a Milwaukee albumot. Az Selling the Gold (1995) egy duettet, a “Minden, amit csinálok”, Bruce Springsteen- nel. Murphy 30. stúdióalbuma, a Notes from the Underground 2008-ban jelent meg, és visszatért az Egyesült Államokba. Zenéje és dalszövegei mellett Murphy írt a Rolling Stone, a Spin, a Mucchio Selvaggio, a Jam és a különféle európai magazinok számára, és megjelentette a Cold & Electric című félig önéletrajzi regényét francia, német és spanyol kiadásban, valamint két novellagyűjteményét ( Az oroszlán ma este alszik, és ahol a nők meztelenek, a férfiak pedig gazdagok ).

2018-ban Elliott Murphy szerepelt Emilio Ruiz Barrachina spanyol rendező Broken Poet című filmjében, amelyet Elliott Murphy Az oroszlán ma alszik című novellájából adaptáltak. A film főszereplői mellett Bruce Springsteen és Patti Scialfa is káprázatosan szerepelt.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı