A fegyvertelen katona

szeptember 24, 2022 No Comments »

A film Desmond Doss életéről szól, aki a virginiai Lynchburg városában nőtt fel testvérével és szüleivel, köztük a háborús veterán édesapjával. Fiatalkoráról nem sokat tudunk, de azok a lényeges momentumok szerepet kapnak a történetben, amelyek majd kihatnak a későbbi életére, és arra, hogy miért is fogadja meg Istennek: többé nem ér fegyverhez. Pearl Harbor után vagyunk, a fiúk felnőttek, és dönteniük kell, hogy szolgálják a hazájukat és bevonulnak, vagy kibúvókat keresve otthon maradnak végignézve, hogy a városuk férfi lakosai sorra katonának állnak. Mindketten az első lehetőség mellett döntenek, apjuk nagy bánatára, mivel ő már végigélte a háború borzalmait. Desmond azonban nem tudna otthon maradni nyugodt lelkiismerettel, amíg mások helyette harcolnak, így eldönti: jelentkezik a kiképzésre. Nehéz döntésre kényszerült, ugyanis nem csak az apját kellett mögött hagynia, hanem korábban megismert menyasszonyát is.

Azzal tisztában volt, hogy a háború borzalmaira nem tud felkészülni, de arra aligha számíthatott, hogy saját hazája hadserege és annak katonái is végig ellenállást tanúsítanak vele szemben a fogadalma miatt. Desmond Doss a végsőkig kitartott hite mellett, és így jutott el a japán hadszíntérre, hogy szolgálja hazáját, de nem fegyverrel, hanem életek megmentésével.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration