Gravitáció

szeptember 15, 2022 No Comments »

JA Hubble űrteleszkópon végez munkát Dr. Ryan Stone, miközben Matt Kowalsky egy új, az űrruhában való navigálást lehetővé tevő jetpacket próbál ki. Eközben az oroszok megsemmisítik egy kiöregedett műholdjukat, melynek darabjai további műholdakat találnak el, lavinaszerű száguldó űrszeméthalmazt létrehozva. A kialakult száguldó lavina keresztezi a csapat űrsiklójának a pályáját, teljesen használhatatlanná téve azt és megölve három embert. A két űrhajós, a zöldfülű Dr. Stone és az öreg űrcowboy, Kowalsky elszakadnak a siklótól, hogy a kísérleti jetpackkel új menedéket találjanak a végtelen világűrben. A levegőjük és a jetpack hajtóanyaga vészesen fogy, egymáshoz kapcsolva keresik a menekülési lehetőséget.

A földi irányítással a kapcsolatuk megszakad, a távközlési műholdak nem működnek. Kowalsky vezeti a kétfős csapatot, tapasztalata és tudása jól jön a szorult helyzetben, talán ez a menekülés kulcsa.

[Elite_video_player id=”10″]

Már látják küzdelmük végét, mikor Kowalsky a már kimerült jetpackkel a hátán elszakad az ISS-be kapaszkodó Dr. Stone-tól. Stone, a Kowalskytól hallott történetek és tanácsok birtokában próbálja megkeresni a hazavezető utat, ám levegője fogytán. Az ISS felé közeledik a száguldó törmeléklavina, lehet, hogy hiábavaló volt minden kísérlet… A főszerepekben Sandra Bullock és George Clooney láthatók, akiket a houstoni űrközpontból Ed Harris hangja irányít.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.