Porrajmos

július 27, 2022 No Comments »

Varga Ágota rendező először tesz kísérletet arra, hogy átfogó képet adjon a magyarországi cigányok deportálásáról a dokumentumfilm eszközeivel. Varga Ágota nemcsak megszólaltatja a felkutatott túlélőket, akiket a múlt emlékeiről beszéltet, hanem a film készítőinek, támogatóinak segítségével elutaztatja őket magyarországi szenvedéseik egykori helyszínére, hogy emlékeikkel szembesítse a múlt eseményei előtt még ma is gyakran értetlenül álló embereket. Romákat, akik a mai napig nem tudják igazán megmagyarázni, mi és miért történt velük annak idején.

Senki sem adott választ arra, milyen kísérleteket végeztek velük a koncentrációs táborokban, hiszen kérdezni sem kérdezhettek, csak elviselhették és eltűrhették, amit rájuk mértek. Az azonban mindannyiuk előtt világos: csak azért kellett szenvedniük, mert cigányok voltak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı