A Sátán felemelkedése

július 24, 2022 No Comments »

Adolf Hitler az egyetemes történelem egyik legismertebb alakja, így nem véletlen, hogy személye a filmvilágot is megihlette. Számtalan film készült már a német diktátorról, akit szinte mindenki a nácizmussal, a fajgyűlölettel, az antiszemitizmussal, a holokauszttal és a második világháborúval azonosít. Duguay filmje a gyermekkorától kíséri nyomon Adolf Hitler életét, kiemelve lélektelen családi körülményeit, szívtelen környezetét, mely egész fiatalságát áthatotta. A script és a rendezés remek érzékkel mutatják meg egy magába zárkózó, komplexusokkal teli fiatalember jellemét és metamorfózisát, melynek végeredménye egy gyűlölködő, kisebbségi érzésekkel teli új egyéniség megszületése lett.

A német diktátort Robert Carlyle alakítja, aki első pillantásra nem tűnik éppen a Führer hasonmásának, ám játéka gyorsan meggyőz bennünket arról, hogy óriási tehetséggel képes megidézni Hitler egyéniségét.

Carlyle a szerep előtt hosszasan tanulmányozta Hitler szónoklatait, mozdulatait, arc-, és kézjátékát, így a filmbeli jeleneteknél szinte tökéletes átéléssel tudta megjeleníteni a Führert. A The Rise of Evil egészen Hitler hatalomra kerüléséig mutatja be a Führer életét: láthatjuk egyszerű káplárként az első világháborúban (ahol egyébként futárszolgálatot látott el és egyik felettese egy zsidó származású tiszt volt), majd a háború után a Reichswehr besúgójaként a müncheni sörözőkben.

A film bemutatja élete első komolyabb beszédét is egy akkor még szegényes létszámú, részegekkel teli teremben. Ugyanakkor tanúi lehetünk növekvő népszerűségének is, amit a mind gyarapodó számú hallgatósága szemléltet.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı