Igaz legendák: Indiana Jones

szeptember 17, 2022 No Comments »

Indiana Jones, Spielberg régésze a nácikkal fut versenyt, hogy megtalálja a régészet szent grálját: a Szent Grált. Bár Indy története fikció, a valóságban is létezett egy mindenre elszánt Grál-vadász, csakhogy őt éppen a nácik pénzelték, hogy kerítse elő a történelem legjobban keresett ereklyéjét. Közös pont, hogy végül Otto Rahn történetében is a nácik játsszák el a főgonosz szerepét, de a szomorú valóságban az igazi régész nem találta meg a Grált, és ezért az életével fizetett. A titokzatos kehelyből, már ha valóban létezett, a legenda szerint Jézus ivott az utolsó vacsorán, aztán a keresztre feszítése után a vérét is ebben fogta fel Arimatheai József, és azóta a legkülönfélébb összeesküvés-elméletek visszatérő eleme. Otto Rahn pedig az életét tette fel arra, hogy megtalálja.

Az 1904-ben született Rahn nagy tisztelője volt egy másik német régésznek, az azóta sokat kritizált Heinrich Schliemannak, aki Homérosz eposza, az Iliász alapján kereste meg az ókori Tróját. Ehhez hasonlóan Rahn a 13. századi Parsifal nyomán indult a Grál előkerítésére. A kutatása végül a katharokra irányította a figyelmét. Ez a franciaországi eretnek csoport külön fejezetet érdemel a konteó-nagykönyvben, de nekünk most elég róluk annyi, hogy Rahm szerint ők őrizhették a Grált, ezért felkereste Montsegur várát, ahol utoljára megfordultak, mielőtt a pápa keresztesei felszámolták őket.

Rahm itt nyomát vesztette a Grálnak, de nem adta fel, könyvet írt a kutatás első szakaszáról. Ez a mű keltette fel a legfelsőbb náci körök érdeklődését is. 1933-ban hívatta be maga Heinrich Himmler, az SS vezetője, aki kívülről fújta Rahm könyvét, és elképesztő lelkesedéssel csapott le a Grálkutatás témájára. Olyan magabiztosan hitt a megtalálásában, hogy már ki is jelölte Wewelsburg várát az ereklye végső helyének.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration