Don Quijote szamarancsa

szeptember 10, 2015 No Comments »

webtvUgyan mire ment volna Don Quijote, ha nincs mellette Sancho? És bár mindenki emlékszik Rocinante nevére – hű barátja Rucio, a szamár támogatása nélkül vajmi kevésre vitte volna. Természetesen a lovagi eszmények és nemes célok változatlanok: Don Quijote a Hold Lovagjával megküzdve Dulcinea kegyeit szeretné elnyerni, miközben Rucio sem enged abból, hogy egyszer paripává váljon… Mint a címből is kiderül, Jose Pozo nemzetének nagyra becsült klasszikusát, Cervantes Don Quijote de la Mancháját dolgozta fel immár sokadszorra, ezúttal animált formában, ám a műfajhoz jobban passzoló szamarat téve meg főszereplőnek.

A forgatókönyv igazából csak annyiban egyezik meg az eredeti regénnyel, hogy a búsképű lovag még mindig imádott Dulcineája után kutat, de gyakorlatilag semmi másban. Legalábbis Cervantes legjobb tudomásunk szerint nem ejtett el ennyi és ehhez hasonlóan alpári poént a történetben.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.