A tanítványok meghívása

július 25, 2015 No Comments »

20262Az első tanítványok: Abban az időben ott állt Keresztelő János két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: Nézzétek, az Isten Báránya! Két tanítványa hallotta, hogy János ezt mondta, és követni kezdte Jézust. Amikor Jézus megfordult, s látta, hogy követik, megkérdezte: Mit kívántok? Azok azt felelték: Rabbi – ami annyit jelent, hogy Mester –, hol laksz? Jöjjetek, nézzétek meg! – mondta nekik. Elmentek tehát vele, megnézték, hogy hol lakik, és aznap nála maradtak. Ez a tizenkettedik óra körül volt. A kettő közül, akik hallották ezt Jánostól és követték Jézust az egyik András volt, Simon Péter testvére. Ő először Simonnal találkozott, és szólt neki: Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet, és elvitte Jézushoz. Jézus rátekintett, és így szólt hozzá: Te Simon vagy, János fia, de Kefásnak, azaz Péternek fognak hívni…/ Hol laksz? – kérdezhetnénk ma is.

Az egyszerű válasz: Hát, a templomban… Mindig biztosak lehetünk ebben? Némelyik templom manapság gyárra vagy pályaudvarra emlékeztet, a régebbiek pedig olyan múzeum-félék. Hol laksz, hát ma Uram? Talán a szegénynegyedekbe kéne benéznünk. Talán ott is kellene laknunk. Legalább aznap ott kellene maradnunk, amikor meghív. Mert hív. És a találkozás óráját éppúgy nem fogjuk feledni, min János. Hol hát a János, a Keresztelő, aki rámutat a Bárányra? Hol az András, aki elkísér Jézushoz?

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.