A katedrális 7. rész

november 18, 2022 No Comments »

Az 1100-as évek Angliájában játszódó történet hátterét a örökösödési háború, a vallási viszályok és a hatalmi harcok adják. I. Henrik király fia és törvényes örököse, Vilmos a White Ship hajótörése során életét veszti. A király halálát követően polgárháborús helyzet alakul ki, ugyanis a király lánya, Matilda (Maud) saját fiának akarja a trónt megszerezni, miközben Henrik unokaöccse, István magának követeli a királyi címet. A kingsbridge-i monumentális székesegyház építésének nehézségei összefonódnak a szerelmi bonyodalmakkal és a politikai zűrzavar összeesküvéseivel… Ken Follett ezúttal igazi remekművet alkotott.A szerzőtől szokatlan módon a cselekmény a középkorban, a XII. századi Angliában játszódik.

[Elite_video_player id=”55″]

Ettől eltekintve minden olyan, mit az író eddig már megismert műveiben: izgalom, cselszövés, kaland, szenvedélyes szerelem. A filmben a középkori világ kel életre, mely színes, mint egy festmény… Belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a hideg kőpadlókon zajló forró ölelkezéseket, kínzást, gyilkosságot és a szerzetesi élet keserveit. A cselekmény egy katedrális építése körül bonyolódik, melyért ferences rendi szerzetesek küzdenek szemben szinte az egész világgal…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.