Budakeszi srácok

október 23, 2022 No Comments »

Ötvenhat büszke-szomorú emlékművei: vissza- és megemlékezések, könyvek, előadások, filmek tűzdelik az ötvenedik évfordulót. Elkészült ez a film is, nem világos, hogy kinek-minek. A Budakeszi srácok olyan, mint amikor az ünnepség alatt szorít a cipő: feszélyezett sokperces csend. Kimérten átnyújtott, találtnak hazudott, átírt emlék – a néző elpirul, amiért szinte jobban érzi, mi hogy volt. Így nem történhetett. Az ötvenes évek elején Kovács Istvánka édesanyja a budakeszi tüdőszanatórium telefonkezelője lesz. A munkának köszönhetően megkapja a templomi sekrestyelakást, szeretője is akad, aki ruhákkal kényezteti – a fiatal özvegyasszony biztos háttere révén végre magához veheti a fiát.

[aiovg_video id=1715]

Vidéken élő nagyanyjától így kerül Budapestre a kiskamasz Istvánka, és bár az apa nélkül cseperedett fiú példaképek, barátok után kétségbeesetten, de elszántan kutat, puszta jelenlétével követeli ki anyja szeretőjének (Bán János) távozását. Az iskolában hol félszeg csendje húzza vissza, hol tudálékosságával riasztja el magától a társakat. Amikor Márity Laci (Huszár Zsolt) nagyfiú végül védelmébe veszi, Istvánka megint hibázik: a forradalom terhe alatt sajnos rosszkor jut eszébe, hol szerezhetnének fegyvert magunknak…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.