Nagy Pénzrablás 1/1-2.

szeptember 25, 2022 No Comments »

La Casa De Papel/ Az első két évad a madridi Spanyol Királyi Pénzverde elleni hosszan előkészített, többnapos támadásról szól. Egy rablócsoport túszokat szed, hogy 2,4 milliárd eurót nyomtassanak. Nyolc rablóról szól, akik városok után kapták a kódnevüket, és a Professzor vezeti őket egy külső helyszínről. A történet főleg az egyik rablóra, Tokióra koncentrál, miközben bent a túszokkal, kint a rendőrséggel küzdenek. A harmadik évadban a túlélő rablók bujkálnak, és új tagok segítségével megtámadják a Spanyol Jegybankot, Spanyolország központi bankját. A sorozatot Madridban forgatták. A harmadik évad jelentős epizódjait Panamavárosban és Firenzében vették fel. A narratíva valós idejű, és visszaemlékezéseken, időugrásokon, rejtett karakter motivációkon és megbízhatatlan narrátoron alapszik. Kiforgatja a rablóműfajt azzal, hogy egy nő szemszögéből mesél, és erős a spanyol identitása, azzal, hogy az érzelmek dinamikáját ellensúlyozza a tökéletes bűntény.

A nagy pénzrablás 1.évad/1.rész


A videóban néha felbukkanó reklám csíkot, egyszerűen csak ikszeld ki!

Somos la p*ta resistencia (Mi vagyunk a kib*szott ellenállás). A többször elhangzó olasz fasizmusellenes „Bella ciao…” dal Európa-szerte sláger lett. A nagy pénzrablás titkát – pontosabban azt a titkot, miért ujjong a világ egy halom pirosruhás túszejtő láttán – több elemzés is próbálta már megfejteni, a legtöbben a 2008-as válság utáni kiábrándultság és bizalomvesztés dilemmáját emelték ki. Álex Pina alkotó szerint a sorozat persze szórakoztatás céljából készült, de motoszkál mögötte egy ötlet: a kormányokkal, a központi bankokkal és a rendszerrel szembeni szkepticizmus. És mire van szükségünk, ha csalódtunk a rendszerben? Felhajtóerőre és sok-sok reményre.

A nagy pénzrablás 1.évad/2.rész


A videóban néha felbukkanó reklám csíkot, egyszerűen csak ikszeld ki!

A remény megtalálásához pedig olyan, motivációkkal alaposan aládúcolt karaktereket válogattak, akikkel korábban más-más módon, de alaposan kiszúrt a hatalom. Az első felvonás visszaemlékezéseiből megértettük, hogyan sodródtak bele a szereplőink a világ legütősebb rablásába, és azt is, milyen életet próbálnának megvalósítani az ellopott pénzből. Nem volt egyetlen Főgonosz (bár a pénzverde igazgatója, Arturo Román mindenképpen felkerült a valaha volt legidegesítőbb szereplők listájára), a karakterek szándékai is megkérdőjelezhetők voltak időnként, de végső soron mindenkiben hatalmas szív dobogott, így könnyű volt szurkolni azért, hogy Professzor és csapata, a névtelenség miatt városneveken futó Tokió, Nairobi, Helsinki, Oslo, Rio, Moszkva, Berlin, Denver épségben kijussanak a pénzverdéből.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.