Alvin és a Mókusok

április 28, 2015 No Comments »

humorAlvin and the Chipmunks [(2007]: Karácsony közeledtével kivágják a három mókus, Alvin, Simon és Theodore otthonául szolgáló fenyőfát. A mókusok – a fával együtt – hamarosan Los Angelesben találják magukat, egy lemezkiadó cég előcsarnokában. Az igazgató, Ian Hawke éppen most rúgta ki Dave-et, a hétköznapinak aligha nevezhető zenei ízléssel rendelkező zenészt és dalszerzőt. A bánatos fickó magához veszi a fa alatt lévő, muffinnal teli kosarat, benne az éhes mókusokkal. A három jómadár bevackolja magát Dave lakásába, teljesen fölforgatva azt. Egyetlen mentségük, hogy nemcsak beszélni, énekelni is tudnak.

Ross Bagdasarian jól kitalálta. Már az 1961-62-es The Alvin Show – aminek során tulajdonképpen megszülettek a zenélő kisállat-karakterek – jelentős sikernek volt elkönyvelhető Amerikában. Bagdasarian 1972-ben – mindössze 53 évesen – szívroham következtében elhunyt, kezéből a fia, ifjabb Ross Bagdasarian vette át a karmesteri és varázspálcát, és érte el az igazi nagy áttörést az 1983-1991 között gyártott, részben nálunk is sugárzott televíziós rajzfilmsorozattal.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.