Meseország Plusz

A Goofy Movie

A Goofy Movie

május 24, 2016 No Comments »

A Goofy Movie [1995]: Goofy fia, Max lassacskán a kamaszkorba lép. A lobogó fülű család hatalmas autókirándulásra indul, keresztül Amerikán. A cél: Goofy apuka kedvenc pici pecázó helye. Csakhogy Max... Read More »

Shrek a vége, fuss el véle

Shrek a vége, fuss el véle

február 3, 2016 No Comments »

Shrek Forever After [2010]: Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk: ha valaki meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló... Read More »

Shrek 3.

Shrek 3.

január 10, 2016 No Comments »

Shrek 3 [2007]: Harold király, Túl az Óperencián uralkodója haldoklik, így eljön az idő a trónörökös számára, aki nem más, mint a király lányának hitvese, Shrek. A mogorva ogrének azonban... Read More »

Shrek 2.

Shrek 2.

szeptember 14, 2015 No Comments »

Shrek 2 [2004]: Shrek és Fiona hercegnő nászútjukról visszatérve meghívást kapnak a hercegnő szüleitől. Fiona azonban nem közölte szüleivel, Harold királlyal és Lilian királynéval, hogy egy ogréhez ment feleségül. Amikor... Read More »

Shrek

Shrek

szeptember 10, 2015 No Comments »

Shrek [2001]: A film hőse Shrek, a mogorva ogre, aki egymagában él a mocsarában. Azonban egy nap mesebeli lények lepik el a mocsarát, akiket a környék uralkodója, az apró termetű... Read More »

Rango

Rango

szeptember 10, 2015 No Comments »

A film egy identitászavaros kaméleonról szól, akit Rangónak (Johnny Depp – magyar hangja Nagy Ervin) hívnak. A kaméleon tulajdonosa karambolozott, Rangó terráriuma kiesett a Mojave-sivatag országútján. Rangóra másnap rátalál egy... Read More »

Don Quijote szamarancsa

Don Quijote szamarancsa

szeptember 10, 2015 No Comments »

Ugyan mire ment volna Don Quijote, ha nincs mellette Sancho? És bár mindenki emlékszik Rocinante nevére – hű barátja Rucio, a szamár támogatása nélkül vajmi kevésre vitte volna. Természetesen a... Read More »

Arrietty – Elvitte a manó

Arrietty – Elvitte a manó

július 25, 2015 No Comments »

Kari-gurashi no Arietti [2010]: Arrietty átlagosnak mondható tizennégy éves lány – már ha az ember lánya éppen alig öt inch magas csenőmanó. Szüleivel a Maki család háza alatt éldegél, amolyan... Read More »

Macskák királysága

Macskák királysága

július 11, 2015 No Comments »

Neko no ongaeshi [2002]: Nos, a főszereplő egy gimnazista lány, Haruka. Kicsit szeleburdi, de nagyon aranyos csaj, aki ráadásul viszonzatlan szerelemtől szenved. Egy nap, mikor a barátnőjével hazafelé sétálnak, Haruka... Read More »

A vadon hercegnője

A vadon hercegnője

július 11, 2015 No Comments »

A vadon hercegnője főszereplője egy kihaló félben lévő törzs utolsó örököse, Ashitaka herceg. Egy nap a törzsre egy megátkozott, démonná változott vadkan támad, és bár Ashitaka végez a támadóval, a... Read More »