Boszorkányok

augusztus 29, 2022 No Comments »

A Boszorkányok első filmfeldolgozása a ’90-es évek népszerű fantasyjévé nőtte ki magát, ebben pedig nem kis szerepet játszik, hogy a gyermeki fantázia felnőtt képviselője, Roald Dahl azonos című regénye ihlette. Ez persze önmagában közel sem lett volna garancia a feldolgozás sikerére, Anjelica Huston kísérteties (és remek) főszereplése is kellett hozzá. Már született tehát egy kedvelt feldolgozás – kérdés, hogy ez esetben van-e létjogosultsága egy újabb remake-nek. Roald Dahl könyvei alapján rengeteg animációs és élőszereplős film született, ami nem is csoda; a norvég származású angol író varázslatos képi világa és fantáziadús történetei egytől egyig vászonra kívánkoznak. Ezt persze több filmrendező is kiaknázta:

végigtekintve a feldolgozásokon összességében hálásak lehetünk, mivel ezek közül több is méltó Dahl könyveihez.

Íme erre az állításra néhány bizonyíték: A fantasztikus Róka úrból Wes Anderson készített animációs filmklasszikust, az Akéb sőnket – Nőj meg, teknős!-höz Judi Dench és Dustin Hoffman adta a nevét, hogy egy igazán színes-szagos, különleges film szülessen belőle, A barátságos óriást pedig nemrégiben Spielberg vitte mozivászonra. De ott van a talán legszélesebb körben ismert és elismert Willy Wonka és a csokigyár és ugyanennek az alaptörténetnek 2005-ös Burton-féle feldolgozása, a Charlie és a csokigyár.

Ezen felül a James és az óriásbarack és a Matilda, a kiskorú boszorkány szintén alapvetően a jól sikerült adaptációk közé tartoznak. Dahl ráadásul a meséken túl is megvillantotta tehetségét: a ’67-es James Bond film, a Csak kétszer élsz forgatókönyvírójaként szintén kiválóan helytállt. És még annyi mindent említhetnénk, amiben a különös-különleges Roald Dahl keze benne volt – és remekül is sült el.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı