Shakin’ Stevens

augusztus 1, 2022 No Comments »

Bányászfiúból lett kárpitos,később alkalmi munkás.1969-ben kezdett zenélni SUNSETS nevű együttesével.1976-ban szólókarriert indított el.Legnagyobb elismerést az 1980-as években kapta.A „Hot Dog” és a „Marie Marie” c. zeneszámaival vált igazán híressé.1981 elején a „This Ole House” összesen 17 hétig szerepelt a zenei listákon és 3 héten keresztül az élvonalon, vagyis a slágerlisták 1.helyét töltötte be.Utolsó nagy dobása a Mery Christmas Everyone,1985-ben No.1.

1969-ben SUNSETS nevű együttesével játszottak a ROLLING STONES elő zenekaraként,turnéztak Európában.Mikor feloszlott az együttes észrevetette magát az Elvis cimű musicalben és gyakran szerepelt a TV-ben.


 1. This Ole House
  Shakin' Stevens


 2. Cry Just a Little Bit
  Shakin' Stevens


 3. Lipstick Powder and Paint
  Shakin' Stevens


 4. Green Door
  Shakin' Stevens


 5. A Love Worth Waiting For
  Shakin' Stevens


 6. What Do You Want to Make Those Eyes at Me For
  Shakin' Stevens


 7. A Rockin’ Good Way
  Shakin' Stevens


 8. Marie, Marie
  Shakin' Stevens


 9. Teardrops
  Shakin' Stevens


 10. You Drive Me Crazy
  Shakin' Stevens


 11. A Letter to You
  Shakin' Stevens


 12. Oh Julie
  Shakin' Stevens


 13. Because I Love You
  Shakin' Stevens


 14. Hot Dog
  Shakin' Stevens


 15. Breaking Up My Heart
  Shakin' Stevens


 16. It’s Raining
  Shakin' Stevens


 17. Shirley
  Shakin' Stevens

Új menedzser,új kisérők,új kiadók, 1980-ban már két lemezzel vetette észre magát az angol sláger listán. A későbbieknek Ricky Nelson „It’s Late”című dala feldolgozásra került Shakin’ Stevens által, amit szintén sokszor játszottak.Kitartó munkájának köszönhetően megismerhette a világ tehetségét, és az egyik legjobb előadóművész pozícióját élvezhette. A Rockin’ Good Way című dalt Bonnie Tylerrel rock and roll stílusban rögzítette lemezre 1983-ban.Stevens ötlete volt a Tylerrel való duett, ami a The Bop Won’t Stop című nagylemezére került fel. Több országban is a játszási listák élére került és aranylemezzel jutalmazták a két előadót.

Shakin’ Stevens Nagy-Britannia első számú rock and roll-énekesének számított aki sorra gyűjtötte az arany- és platinalemezeket.Magyarországon a “Give Me Your Heart Tonight” és a “Breaking Up My Heart” című dalai váltak igazán népszerűvé, majd mindezek után a „You drive me crazy” szerzeménye állt hírnevéhez a legközelebb, végül ez maradt meg, mint a legelismertebb zeneszáma.Megelőzte többek között Cliff Richardot és Tom Jonest.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı