Anne otthonra talál

július 30, 2022 No Comments »

Anna éles eszű kislány, aki próbál beilleszkedni az új környezetébe. Meg kell találnia a hangot Cuthbertékhez, alkalmazkodnia kell az iskolához és a kisvárosi élethez, hogy még véletlenül se kerüljön vissza az árvaházba. Első gondolatuk, hogy másnap visszaküldik a gyermeket az árvaházba, ám Anne úgy határoz, hogy maradni akar, hiszen a szigeten “oly tág tere nylíik a képzeletnek”. Kezdeti vonakodásuk dacára Marilla és bátyja hamarosan már el sem tudják képzelni életüket a bátor, életteli, fantáziadús és zavarba ejően őszinte kislány nélkül.

Anne érkezése olyan gyökeres változásokat hoz életükben, amilyenekről még csak nem is álmodtak. A vörös hajú árva könnyes-vidám története világszerte rabul ejtette az olvasókat és nézőket.

A regény megírása során az írónőt olyan feljegyzések insprirálták, melyeket fiatal lányként készített egy házaspárról, akik tévedésből lányt kapnak a kért fiú helyett, ám végül úgy döntöttek, hogy megtartják. Montgomery a Prince Edward-szigeten szerzett gyermekkori élményeit használta fel az íráskor; a főhősnő arcához, fiatalos idealizmusához és szellemiségéhez pedig Evelyn Nesbit amerikai modell fényképe szolgált mintául, melyet a New York-i Metropolitan Magazin egyik számából vágott ki, és a szobájában őrizte.

További ihletet adtak az Ann nevű árva lányokról szóló, akkoriban népszerűségnek örvendő történetek. Karakterét megkülönböztette azzal, hogy nevének végére e-t illesztett. A regény többi szereplőjét – például Gilbert Blythe-ot – ismerőseiről mintázta. Elmondása szerint alkonyatkor írta művét, miközben ablakánál ült, és körülpillantott Cavendish mezőin.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration