A gyilkossági iroda titkai

július 29, 2022 No Comments »

Bulgáriában és más balkáni országokban sajnos a legnagyobb újságírói leleplezéseknek sincsenek komoly következményei. Morbid egyszerűsítéssel: az újságírókat nem kell megölni, hiszen néhány hősies kivételtől eltekintve alig jelentenek fenyegetést. A médiatulajdonosok és a szerkesztők azok, akik bármilyen kényes leleplezést még a megjelenés előtt “ártalmatlaníthatnak”, ezért ez az a szint, ahol a politikai és gazdasági nyomásgyakorlás megjelenik. A hatalom és az igazság csatája az utóbbi megsemmisítő vereségével végződött a térségben.

A bolgár újságírás haláltusája a hóhér akasztásának tipikus esete. Senki sem kíván a krónikása lenni annak, ahogy a krónikás leteszi a tollat.

Bulgária európai uniós csatlakozása óta az országban jelentősen romlott a sajtószabadság helyzete: a Riporterek Határok Nélkül listáján 2007-ben még az 51. helyen állt, azóta a 111. helyre csúszott vissza. A jelenség azonban csak részben magyarázható olyan globális problémákkal, mint a hagyományos média forrásainak elapadása és fenntartható üzleti modelljének hiánya…


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı