A vasálarcos ember titka

július 28, 2022 No Comments »

1687-ben börtönbe szállítottak egy férfit egy Franciaország déli partjainál található szigetre. A férfi a korábbi négy évtizedet már rács mögött töltötte és egy vasból készült maszkot kellett viselnie az arcán. Ő volt a francia történelem leghíresebb rabja. De ki volt ő valójában? 1703. november 19-én a Bastille Szent Pál Temetőjében egy sírban olyan ember holttestét helyezték végső nyugalomra, aki életének utolsó negyven évét börtönben töltötte. Kétségkívül ő volt a francia történelem legismertebb rabja, de ki volt ő és mi volt a bűne, és miért tartották teljes elszigeteltségben, hogy még az arcát is a hírhedt vasálarc fedte?

A könyv, ami világhírűvé tette ezt a rabot, Alexandre Dumas, “A vasálarcos” című regénye. És bár a könyv az írói képzelet terméke, található benne egy fontos történelmi adat, és a szerző sok időt töltött a történet mögötti események kutatásával.

Dumas szerint a rab nem más volt, mint XIV. Lajos ikertestvére. És mivel néhány perccel idősebb volt testvérénél, ő lett volna a jog szerinti trónörökös. Ám a király börtönbe vetette testvérét, és arcára vas maszkot veretett, hogy senki se láthassa a hasonlóságot.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı