Planet Earth 9.

augusztus 4, 2022 No Comments »

Talán ezidáig a leghatalmasabb produkció képsorainak lehetünk szemtanúi, mely során életünk forrásának nyomába eredünk: Bolygónk, a Föld kerül a természettudományos felfedezőkörút középpontjába, Attenborough tolmácsolásában. Az öt év alatt, 40 operatőr munkáját összefogó forgatóstáb, mintegy 200 helyszínen forgatott filmjének elképesztő felvételei eddig soha nem látott területeket járnak be, Földünk legkülönfélébb teremtményeit mutatják be. A gyártás 2002-ben kezdődött. Az első év főleg kutatással és a forgatási helyszínek kiválasztásával és a különböző epizódok összeállításával telt el.

Ahhoz, hogy leforgassák mindazon felvételeket, amelyeket a producerek elvártak tőlük 71 operatőr 204 helyszínen és hét kontinens 62 országában forgattak, összességében több, mint 2000 forgatási napot töltve a terepen.

„Tartalom” → Ebben az epizódban a mélytengerek életére vetünk egy pillantást. Egy harminc tonnás cetcápa lakmározik egy halrajból. Egy különleges, fejre rögzíthető kamera felveszi, ahogy egyszerű delfinek úgy száguldanak, mint akit puskából lőttek ki. Lemerülve a mélységbe látjuk, ahogy a mélytengeri polip szárnyakkal repül, és a vámpírtintahal fényt bocsát ki, hogy színes képernyőt készítsen. Kétezer méter mélyen rögzített gyorsított felvételeken mutatjuk be, hogyan táplálkoznak az angolnák, a tengeri rákok és az óriás ászkarákok.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration