Krisztus 40 napi megkísértése

július 25, 2022 No Comments »

Ha a napra nézünk, nem látjuk, mi történik ebben a fényforrásban. Hasonlóképpen, az ördög-kísértő nem képes látni az Isteni Fényt, és még kevésbé képes ránézni. Sátán látta Jézus Krisztust, de nem tudta, ki Ő. Az ördög elsötétült állapota miatt nem láthatja Istent, mint ahogy az ember sem képes a saját szemével a napba nézni és foltokat látni rajta. Jézus istenfélően és igazlelkűen élt, de még nem tett csodát a keresztség előtt. Ki ő? Valamiféle igaz ember. Ez azt jelenti, hogy meg kell rontani vagy megtörni Őt, vagy saját maga javára kell használni.

A Jordánon történt megkeresztelkedés után Krisztus visszavonult a pusztába, ahol negyven napig kísértésbe esett. Máté evangéliuma Jézus Krisztus kísértéseiről így szól:

Aztán Jézust a Lélek a pusztába vezette, hogy az ördög megkísértse, majd negyven nap és negyven éjszakai böjt után végül megéhezett. És odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, parancsold meg, hogy ezek a kövek legyenek kenyérré. De ő válaszolt és monda néki: Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden szóval, amely Isten szájából származik. Ekkor az ördög elviszi a szent városba, felállítja a templom szárnyára, és így szól hozzá: Ha Isten Fia vagy, vesd le magad, mert meg van írva: Rólad parancsol az angyalainak. és a kezükben visznek téged, hogy meg ne botladj a kőben a lábaddal. Jézus ezt mondta neki: Az is meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet. Ismét felviszi az ördög egy nagyon magas hegyre, megmutatja neki a világ minden birodalmát és azok dicsőségét, és ezt mondja neki: Neked adom mindezt, ha leborulsz és imádsz engem. Ekkor Jézus így szólt hozzá: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj. Ekkor elhagyja őt az ördög, és íme, eljöttek az angyalok, és szolgálták őt.

Néha Krisztus kísértését az istenember gondolat- és érzésvilágában folyó belső küzdelemként próbálják magyarázni. Mindannyian saját tapasztalatunkból ismerjük a kísértést, mint a lelkünkben zajló indítékok küzdelmét. Azonban Krisztus kísértéseit a mi kísértéseinkkel összehasonlítani mélyen félrevezető. Messze vagyunk a tökéletes emberektől, és Krisztus tökéletes személy. Nem állt fájdalmas választás előtt: mit tegyen – jót vagy rosszat, mert ismerte az igazságot, mert ő maga az Igazság. A kísértései pontosan egy külső erő hatásai, nem pedig a gondolatok és érzések belső ingadozásai. Ez a külső erő a Sátán.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı