Stranger Things 1/5-6.

szeptember 25, 2022 No Comments »

A sorozat helyszíne egy fiktív amerikai kisváros, az indianai Hawkins. Az 1983 novemberében játszódó első évadban a város nyugalmát a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, amit további megmagyarázhatatlan események követnek. A fiú megtalálására barátai, családja, valamint a helyi rendőrfőnök is önállóan tesznek kísérletet. Eközben megmagyarázhatatlan természetfeletti dolgok történnek, és felbukkan egy kislány is, aki pszichokinetikus képességekkel rendelkezik. A Stranger Things 2 címet viselő második évad egy évvel később 1984 októberében játszódik. Bár a városban látszólag helyreállt a nyugalom, valójában a normalitásba visszatérni akaró szereplőknek újból szembe kell nézniük a természetfeletti erőkkel. A Stranger Things 3 címet viselő harmadik évad 1985 júliusában játszódik és a karakterek felcseperedésére összpontosít, majd hosszas várakozás után jött a A Stranger Things 4. évad.

Stranger Things 1.évad/5.rész


A videóban néha felbukkanó reklám csíkot, egyszerűen csak ikszeld ki!

Kritikus elismerést kapott az 1980-as évek filmjeinek jellemzése, hangulata, színészete, zenéje, rendezése. A sorozat mind stílusában (kamerabeállítás, betűtípus, zene), mind a történetvezetésben az 1980-as évek popkultúrája előtt kíván tisztelegni. Többek között Steven Spielberg (E. T., a földönkívüli), Stephen King (Állj mellém!) és John Carpenter hatása szembetűnő. A sorozat 31 Primetime Emmy-díj jelölést szerzett, köztük a Legjobb televíziós drámasorozat kategóriában is jelölték, négy Golden Globe-díj jelölést is sikerült a magáénak tudnia és megnyerte a Screen Actors Guild-díj szereplőgárda kiemelkedő alakításáért drámasorozatban díjat 2016-ban.

Stranger Things 1.évad/6.rész


A videóban néha felbukkanó reklám csíkot, egyszerűen csak ikszeld ki!

A Stranger Things írói tényleg mindent megtettek azért, hogy minden részletében hűen idézzék meg a ’80-as éveket. A Stranger Things készítői olyannyira próbálták a lehető legtökéletesebb valójában életre kelteni a ’80-as éveket, hogy ebből a nagyszerű múltidézésből a zenék és a ruhák mellett a korszak nagy filmjeit sem hagyták ki. És miért is tették volna, amikor megannyi emlékezetes alkotást adott nekünk, na meg persze a filmtörténetnek is? Olyan remekműveket, melyek ikonikus jeleneteit a Duffer testvérek se szerettek volna figyelmen kívül hagyni, főleg akkor, amikor egy egész évtized előtti tisztelgésről van szó. Hiszen ha valamire lehet ezt mondani, hát akkor erre biztosan!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration