Igaz legendák: Al Capone

szeptember 29, 2022 No Comments »

Az Aki legyőzte Al Caponét film, Sean Conneryval és Robert De Niróval a főbb szerepekben. Sean Connery a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, s számos további kitüntetésben részesült. A film hátterét még a mai napig sokan valósnak ítélik. Maga a film is nagyban eltér Eliot Ness könyvében leírtaktól. Többek között három ember száll szembe Capone bandájával, holott Ness egy kilencfős csapatot szervezett. Azokat a személyeket, akik részt vettek a Capone-féle bűnbirodalom elleni harcban és szerepük volt a maffiafőnök börtönbejuttatásában, mély felháborodással töltött el mind ez, mind a korábbi filmadaptációk, illetve a Ness-féle könyv.

Nessnek sosem volt érdemi szerepe a Capone elleni küzdelemben, csupán a hírnév és gazdagság vágya vezette, és a nagy sajtó visszhangok ellenére semmilyen eredménye nem volt. A könyvét is csak azért írta meg, mert évekkel később teljesen tönkrement és nem volt pénze. A kiadója tanácsára ötlött ki fiktív történeteket, amelyek nem egyeztek a valósággal.

A sorozat a filmtörténet legendává vált alakjainak igazi arcát mutatja be – már amennyiben fellelhető hús-vér ember a hős mögött. James Bond kitalált figurának tűnik, ám egy kalandos életű életű szuperkém a 20. század elején meglepően hasonló kalandokat élt át a valóságban is. Indiana Jones és Al Capone figurája sem csupán a fantázia szüleményei: az Igazi legendákból kiderül, hogy a valóságnál nincs jobb rendező: sokszor még a filmeknél is érdekesebb történeteket kreál, melyek főszereplőiből később a filmipar is jelentős hasznot húzhat.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı