Ómen

október 2, 2022 No Comments »

Robert Thorn, az Amerikai Egyesült Államok római nagykövete megtudja, hogy felesége halott fiúgyermeket hozott a világra. Ahelyett, hogy közölné Katherine-nel a rossz hírt, Robet inkább úgy dönt, hogy a katolikus egyházon keresztül inkább örökbefogad egy újszülöttet. A gyermek születési adatait misztikus homály fedi és ahogy “cseperedik”, egyre több rémisztő és baljóslatú esemény történik a Thorn házban. Egy pap figyelmezteti a nagykövetet, hogy örökbefogadott gyermeke, Damien minden bizonnyal a Sátán fia, maga az Antikrisztus. Szerinte csak egyetlen ember van a földön, aki képes szembeszállni vele: egy Bugenhagen nevű férfi, aki Izraelben él…

A film bemutatójára 1976. június 6-án került sor Londonban. A dátum – az évtized 6. éve 6. hónapja 6. napja – a 666-os számra utal, mely a Biblia szerint a Fenevad száma, aki az Antikrisztust hatalomra segíti.

A film zenéjét Jerry Goldsmith komponálta. Donner és Harvey Bernhard producer felkereste ifj. Alan Laddet, hogy adjon több pénzt, hogy megszerezhessék a produkcióhoz Goldsmith-t, mert úgy vélték, hogy az ő zenéje volna a legmegfelelőbb a filmhez. Goldsmith a legjobb filmzenének járó Oscar-díjat vehette át szerzeményéért, az Ave Satani című dalt pedig a legjobb betétdal kategóriában jelölték a díjra. Donner később úgy nyilatkozott, hogy Goldsmith zenéje nélkül az Ómen nem lett volna ilyen sikeres.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı