Defekt

május 19, 2018 No Comments »

men-retroProduction Year:[1977]: Példa, előzmény és követő nélküli volt a szocializmus kultúrkörnyezetében Fazekas Lajos 1977-es filmes vállalkozása, a “Defekt”. A pszicho-thriller és a horror határmezsgyéjén mozgó filmalkotás majdnem 40 év távlatából visszanézve kissé naivnak hat, bár a legjobb hitchcocki hagyományok jegyében született. A fény és hang kezelése, a színészi játékok talán nem a mai moziközönségek szólnak, azonban a maga korában Magyarországon úttörő vállalkozásnak számított. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a film 5 évig dobozban hevert, csak 1982-ben engedték korlátozottan körben bemutatni.

A cselekmény vezetése kezdetben meglehetősen egyszerű: három nő meggyilkolása mögött összefüggést sejtő Gedeon nyomozó (Kern András) engedélyt kap főnökétől (Kézdy György, a “nagyfőnök”) teóriájának igazolására. Csaliként ugyan kollega rendőrnőt nem vethet be, azonban a gyilkosságok feltételezett környékén járőrözhet Mikulics őrmesterrel (Szabó Gyula). A naiv felvezetés azonban csak álca, a következőkben az áldozat és a gyilkos találkozása nem az elvárásaink szerint alakul, ami rendkívül érdekessé teszi a cselekmény kibontását. Hogy pontosan mi történik? Hogy folytatódik és végződik a szocializmus alatt készült egyetlen magyar horrorfilm? Azt nem árulhatom el, tessék a filmet megnézni: kötelező darab a magyar filmgyártás közelmúltjából.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration