Dallas 3. „A váltó”

február 2, 2018 No Comments »

imagesProduction Year:[ 1978-1991]: Tartalom: A Dallas 1978-ban kezdődik, a Texas-állambeli Dallasban, egy dúsgazdag olajmágnás família, a Ewingok családi birtokán, Southforkban. Southfork hatalmas családi birtok, amelyen a Ewing család külön mezőgazdasági tevékenységet is folytat. Befolyásuk és vagyonuk akkora, hogy valóságos magánállamot alkotnak Southfork területén saját törvényekkel és hagyományokkal. A kisebbik fiú, Bobby még toleráns édesanyját, Ellie-t és keménykötésű apját, Jockot is meglepi azzal, hogy feleségül veszi Pamela Barnest, aki a Ewingok régi ellenségének számító Barnes családból származik. Az idősebb testvér, Jockey, a családi vállalkozás gátlástalan és arrogáns vezetője, aki rivalizálni kezd Pamela bátyjával, Cliff Barnes-szal, így a két család közti gyűlöletes érdekellentétek ismét felszínre kerülnek.

A sorozatnak rendkívül karakteres arculatot adott emlékezetes főcímzenéje, valamint indítóképsora, amely a fontosabb figurák három különböző profilját és a dallasi/southforki tájat pásztázta végig. Maga a szappanopera betekintést engedett az amerikai felső tízezer elegáns és pazar életminőségébe. Az események fő színhelye a fényűző vidéki birtok volt, ahol a kényelembe beleszületett szereplők jártak-keltek, intézték mindennapos teendőiket: reggeliztek, újságot olvastak, társalogtak. A Dallas emellett a nagyvárosi irodaházak, magánlakások, csillogó estélyek, végtelen olajmezők és hatalmas sportpályák előkelő, déli világát is bemutatta a maga teljességében. A sorozat szereplőinek egy része hivatásos farmerként tevékenykedett, de „egyszerű” üzletemberek, közszereplők – főként olajmágnások – is rendre feltűntek a képernyőn.

Terítékre kerültek különféle szokásaik is: meccsre, marhavásárra járás, pazar klubokban ebédelés, töméntelen whiskeyfogyasztás, és természetesen a széles karimájú cowboykalap előszeretettel történő viselése. A széria tehát amellett, hogy egy rendkívül tehetős társadalmi réteg mindennapjait mutatja be, a texasi mindennapoknak is meglehetősen precíz összefoglalóját nyújtja. Ugyanakkor az is látható volt, hogy a szereplők életében a vagyon és kényelem ellenére jelen voltak mindenféle kellemetlenségek, problémák is, úgymint betegségek, balesetek, támadások, árulás, hazugság és az üzleti, de ugyanúgy magánéleti ügyek kapcsán is mindenféle spekulációk, kijátszások, zsarolások. Ezek az események némileg árnyalták azt a jólétet, amit a sorozat bemutatott, utalva rá, hogy gondok, jellemhibák a gazdag emberek életében is előfordulnak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration