Kojak: 1/2. rész

december 4, 2017 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1973–1978]: A sorozat cselekménye a főszereplő Kojak hadnagyhoz kapcsolódik, akinek az épp aktuális nyomozásait láthatjuk kibontakozni egy epizódon belül, miközben a karakter jelleme is megmutatkozik. Kojak egy kopasz, folyton nyalókázó, dörzsölt, sokat tapasztalt New York-i rendőrhadnagy, aki úgy ismeri a várost és az alvilági figurákat, mint a tenyerét. Kisstílű, pitiáner csirkefogókkal épp úgy meggyűlik a baja, mint a nagymenő, szervezett bűnözői körök vezetőivel, de pontosan tudja hogyan szerelje le az aktuális gazfickókat. Pillanatig sem hátrál meg, és minden követ megmozgat egy ügy sikere érdekében.

Leggyakrabban gyilkosságokkal, lopásokkal, csempészéssel kapcsolatban nyomoz, de drogügyekkel, emberrablásokkal is találkozik. Alapvetően a “szokásos” nagyvárosi bűncselekmények felgöngyölítése a feladata, ebben az ügyosztály nyomozói is segítségére vannak, de olykor drámaibb, személyes vonatkozású ügyek is előfordulnak. Tapasztaltsága miatt ismerve a különféle ügyeket alapvetően kissé cinikusan, lazán kezeli a nyomozásokat, de eközben pontosan tudja mikor mit és kivel kell csinálnia a pontos és eredményes nyomozás eléréséhez. Mint utal is rá egyszer ez a hozzáállás segít elviselni a terheket. Emberei gyakran értetlenkednek az utasításain, de megteszik amire utasítja őket, és az intézkedések későbbi sikerei emelik a tekintélyét.

Kojak persze nem csak a bűnözőkkel, hanem a város más jellegzetes figuráival is gyakran találkozik, szót ért velük, sokan kedvelik és tisztelik is alapvető lojalitása miatt. Mindig divatosan öltözik, inget nyakkendővel, mellényt és öltönyt visel, az utcán kalapot és gyakran napszemüveget is hord. Néha mikor a kapitányságon átöltözik és rendbe szedi magát (miközben persze szintén az aktuális üggyel foglalkozik) látható, hogy több aranyláncot is visel. Kojak alapvetően laza stílussal viszonyul mindenhez és mindenkihez, szokása “picinyem”-ként vagy “bébi”-ként szólítani az ismerőseit és a bűnözőket.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!.. Ha a videó akadozik, érdemes megállítani (pillanat mrgállítás), és várni egy kicsit, amíg a videó egy része be nem töltõdik.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration