Én és a gengszter

január 22, 2017 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1962]: Norman Pitkin apja nyomdokaiba kíván lépni, s rendőrré válni, de sajnálatos módon nem éri el a rendőrségnél megkívánt magassági követelményt. Lakóházában mindenki azt hiszi, hogy Norman fontos személy a Scotland Yardnál. Minden reggel vasalt ruhában távozik és este tele történetekkel tér vissza. Valójában kocsimosást végez! Egy szép napon amikor apja egyenruhájában parádézik, egy valódi rendőrségi hajsza kellős közepében találja magát! – Norman Joseph Wisdom London Marylebone kerületében született. Apja, Frederick teherautó sofőr volt, anyja, Maud (née Targett) ruhakészítő, aki gyakran dolgozott a londoni West End színházai számára. A pár Marylebone-ban kötött házasságot, 1912. július 15-én. Wisdomnak volt egy bátyja, Frederick Thomas “Fred” Wisdom. Norman Paddingtonban nőtt fel, nagy szegénységben.

Amikor apja ivott, agresszívvé vált, Normant gyakran megverte. Kilenc éves korában anyjuk elhagyta a családot, apjuk pedig a munkája miatt néha hetekre eltűnt. A Fiúk magukra maradtak, gyakran loptak élelmiszert, hogy életben maradjanak, az iskolába mezítláb jártak. Amikor nevelőszülőkhöz kerültek, Norman és Fred bérmunkát vállalt, hogy a gyámszülőknek fizetni tudjanak. Nevelőszülőknél való elhelyezése után 11 éves korában megszökött, és kifutófiú lett egy zöldségesnél. 13 éves korában abbahagyta az iskolát. 1929-ben, 14 évesen gyalog Londonból Cardiff-ba ment, mert bányász akart lenni, de mivel ez nem sikerült, a kereskedelmi flottánál hajósinas lett egy gőzhajón, ami Argentínába ment.

A legénység megtanította bokszolni, és amikor Buenos Airesbe értek, egy pénzdíjas fogadáson benevezték Normant (aki mindössze 31 kg súlyú volt) egy nála jóval nagyobb és idősebb ellenfél ellen. Norman megnyerte a mérkőzést, de a pénzt a legénység költötte el. Halála előtt hat hónappal Wisdom több szélütést kapott, aminek következtében fizikai és mentális állapota tovább romlott. 2010. október 4-én halt meg (délután 6:46-kor) az abbotswood-i gondozóházban, Man-szigetén, 95 éves korában.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration