Ne hagyd magad, Pitkin!

január 22, 2017 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1963]: Pitkin egyszerű természet. Mr. Grimsdale hentesboltjában segédkezik kisebb-nagyobb sikerrel, panaszra azonban nem lehet oka, munkaadójával ugyanis jól megértik egymást. Mikor egy fegyveres rabló váratlanul megtámadja őket, gyors helyzetfelismerésének köszönhetően azt tanácsolja főnökének, hogy vegye a szájába féltve őrzött zseb aranyóráját – ha már a pénzt elviszi, legalább ez a relikvia ne váljon a rabló martalékává. A magánakciót végül siker koronázza, azonban Mr. Grimsdale izgalmában véletlenül lenyeli ereklyéjét. Mikor másnap Pitkin meglátogatja az időközben kalandos úton kórházba került főnökét, arra az elhatározásra jutnak, hogy sebészként segíthetnék a beteg emberek gyógyulását: hentes létükre ugyanis ezen a szakterületen már elég komoly szakmai múlttal rendelkeznek.

A kórház igazgatója azonban hallani sem akar az elképzelésről, mi több, a folyamatos ballépések után kitiltja Pitkint az épületből. Hősünket azonban nem olyan fából faragták, hogy ennyi elég legyen céljának megakadályozásában – különösen, ha odabent egy beteg kislány várja őt.

Norman Wisdom egyfajta kései angol Chaplinnek is nevezhető: bár a technikai körülmények időközben megváltoztak, Wisdom a szürke kisember megformálásával aratott osztatlan sikert. Idehaza talán legismertebb filmje, az 1963-as Ne hagyd magad Pitkin!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration