Aranykulcsocska

január 22, 2017 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1939]: Mit nyit az Aranykulcsocska? Milyen kalandokon megy keresztül a kis életre faragott fabábu? Mennyi fondorlat, izgalom, jó barát és rosszakaró kíséri útján a szerencsés, vidám befejezésig? Ezt meséli el az Alekszej Tolsztoj történetéből készült mesefilm. Az orosz meséknél a mesemondás, mesei előadás formai stiláris vonásait tekintve az előadásmód és a stílus erős drámaiságról tesz tanúbizonyságot. Puskin meséi is népi gyökerekből születtek, érdemes elolvasni őket! Az orosz filmek legnagyobb része abszolut új élménytadó művészet. Ami az orosz filmet minden mástól megkülönbözteti, az az orosz film szelleme.

Az orosz filmek egy része valóban az orosz szinjátékból indult ki anélkül, hogy színpadot adtak volna. A színpadi játék eredményeit alkalmazták filmszerűen a filmben. Így születtek meg az orosz játékfilmek, amelyek kétségtelenül értéktöbbletet jelentettek a többi filmekhez viszonyítva.

Mégis az orosz filmeket nem ezek, hanem a „Potemkin”, az „Anya”, a „Sztrájk”, a „Véres vasárnap”, a „Tíz nap, amely a világot megrendítette”, a „Szentpétervár vége”, stb. képviselik. Tehát azok az alkotások, amelyekben az individuum helyett a tömeg él, szenved, harcol s amelyek a tömegeknek új életforma, a szocializmus után való törekvéseit fejezik ki.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration