Hitchcock: A bosszú

július 23, 2016 No Comments »

imagesProduction Year:[1985-1989]: Az „Alfred Hitchcock bemutatja” egy tévésorozat, melynek házigazdája és egyik rendezője Alfred Hitchcock. A 26-30 perces epizódok mindig az ő bevezetőjével kezdődnek… Alfred Hitchcock Londonban született egy többségében ír katolikus családban. Jezsuita nevelõintézetbe járt iskolába. Mûszaki rajzolóként kezdte, majd 1920-tól angol némafilmek inzertjeit (feliratait) rajzolta, késõbb fordította és írta is. Hamarosan rendezõasszisztens lett. 1922-ben elkezdte forgatni elsõ filmjét a Tizenhármas szám címen, de sohasem fejezte be.

Ezt követõen egy másik rendezõ helyett fejezte be az Always tell your wife címû munkát, amit az elsõ filmjének tekinthetünk. A forgatáson ismerkedett meg Alma Reville-lel, akit 1926. december 2-án feleségül vett. 1928-ban megszületett egyetlen gyermekük, Patrícia. 1925-ben fejezte be elsõ önállóan jegyzett filmjét a Gyönyörök kertjét. Elsõ némafilm-remekmûve A titokzatos lakó, melyben késõbbi thrillerjeinek legtöbb jellegzetessége fellelhetõ. Bevezette a storyboardot, amit az összes többi filmjében is alkalmazott. A filmben üvegpadlót használt, így az alsó lakásból filmezhette a színész lépéseit. Elsõ hangosfilmjét, a Zsarolást eredetileg némafilmnek szánták, de a producerek késõbb megváltoztatták a véleményüket. 1932-ben Az ember, aki túl sokat tudott sikere a tengerentúlra is eljutott.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration