Táncdalfesztivál 1969 – Vásár után

augusztus 28, 2016 No Comments »

men-retroProduction Year: [1969]: Az 1969-es Tánsdalfesztivál dalainak “szezonvégi kiárusítása”, azaz sok-sok, azóta slágerré vált táncdal. Közreműködik: Aradszky László, Balázs Eszter, Bergendy együttes, Fenyvesi Gabi, Flamm Ferenc, Harangozó Teri, Hungária együttes, Karda Beáta, Késmárky Marika, Koncz Zsuzsa, Koós János, Korda György, Kovács József, Kovács Kati, Majláth Jenő, Metró együttes, Monyók Ildikó, Nagy Lívia, Németh József, Paudits Béla, Payer András, Sárosi Katalin, Stefán Ildikó, Zalatnay Sarolta. – Az 1969-es táncdalfesztivál a beategyüttesek távolmaradásával inkább a hagyományos tánczene fesztiváljává vált. A korábbi évekhez képest újítást jelentett, hogy immár nemcsak a döntők, de az elődöntők is az Erkel Színházban kerültek megrendezésre.

A fesztiválok történetében ekkor volt a legnagyobb lehetőség az ismeretlen előadók bemutatkozásának: az ötvenkét fellépő között huszonnyolc olyan szerepelt, aki addig még nem lépett színpadra. (Köztük hivatásos (például Ferenczy Ágnes, Késmárky Marika, Rátonyi Hajnalka, Sebestyén Ágnes) illetve amatőr énekesek (például a csecsemőgondozó Balás Eszter, az adminisztrátor Kuna Magda vagy a kárpitos Kovács Ferenc.)

Ezúttal minden versenyző csak egy számmal indulhatott. Kivételt az előző évi nyertes, Koós János és a Made in Hungaryt megnyerő Korda György képeztek. Változott a rendező személye is, aki ezúttal Bánki István lett.

logor

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration