Száguldás

június 17, 2016 No Comments »

men-retroProduction Year: [1981]: Szűcs Judith Budapesten, Sashalmon született, 1953-ban. Zenei általános iskolába járt, ahol zongorázni tanult, majd a középiskolában fodrásznak készült. A Fodrász Egyesület Tavasz ´67 nevű leánykórusában énekelt. Az 1972-es Ki mit tud?-on indult, de az első magyar női popegyüttesben, a Beatricében is zenélt. Hangszere a zongora volt. A 70-es évek végén divatos diszkóstílusban énekelt, amire bőven akadt vevő Magyarországon. „Diszkókirálynő” elnevezése is innen ered. Az igazi áttörés 1977-ben jött a Metronóm fesztiválon, ahol a Táncolj még! funk stílusú dalt adta elő, amellyel elnyerte a harmadik helyezést és a Hungaroton cég érdeklődését.

Egy évvel később már megjelent az első nagylemeze, amelynek a címadó dala éppen a Táncolj még!volt. Elsősorban a hetvenes évek végén és a 80-as években volt sikeres. Külföldön is jelentős sikereknek örvendett (pl. az akkori NDK-ban, Szovjetunióban, Csehszlovákiában, Kubában). 1979-ben az énekesnő „h” betűt tett a keresztneve végére, mégpedig a K-Tel svájci lemezkiadó kérésére, amely akkoriban diszkóslágereket is kiadott híres művészek előadásában. 1979-ben két dallal is (Mammy Good Night; Forever) szerepelt a K-Tel diszkódalok válogatás albumain („Disco Mania”; „Disco Action” című lemezek).

Sőt a K-Tel második 1979-es diszkóválogatás album („Disco Action“) posztere már őt ábrázolta. Így a művésznő második nagylemezén is már csak a JUDITH művészneve szerepelt, amely egyben az album címe is lett. Volt komoly érdeklődés iránta az NSZK-ból is, de végül nem jött össze a dolog. Hiába jelent meg öt kislemeze az EMI Electrola kiadónál és hiába segített neki a Boney M. mögött álló Frank Farian is, vízumprobléma miatt nem lett sztár Nyugaton. Kinti menedzsere, aki nagylemezt tervezet Judithtal, sajnos egy idő után feladta, mert nem tudott heteket várni csak arra, hogy az énekesnő kiutazhasson…

logor

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration