2 Unlimited „2”

június 15, 2016 No Comments »

men-retroA 19 éves – amszterdami repülőtéren séfként dolgozó – Ray Slijngaard, illetve hasonlóan szemtelenül fiatal Anita Doth – aki a rendőrségen ekkortájt parkolási bírságokat adminisztrált – zenei frigye Ray első demójával kezdődött, melyre Anita rávokálozott. A demó hallatán 2 joviális belga producer úr gyorsan megálmodta, hogy Rick Astley után mire van szüksége Európa fiataljainak. (Adalék: A 2 Unlimited mögött álló egyik producer – a holland Jean-Paul De Coster – régi lemezboltja után elnevezett Byte Records labeljének köszönhetjük Ice MC, Sash!, Sylver és a Phats & Small hanganyagait is.) 1991 tájékán járunk. Tombol az eurodance. A banda hihetetlen sikereket ért el szerte Európában és a lengyel (majd később kínai) piacokon árult Takt kazetták ellenére is eladtak kb. 20 millió lemezt.

Szépen sorban jöttek ki az újabb és újabb maxik (No limit, Twilight Zone, Tribal dance, Faces, Maximum Overdrive, The Real Thing) a Bravo és Popcorn magazinok pedig tartották az ütemet, így folyamatosan informálva voltunk – a szex, szerelem, gyengédség rovat tanulságai mellett -, hogy Ray barátunk éppen milyen szöveget, vagy alakzatot nyíratott bele hajába. A nagy konkurencia ellenére – ne feledkezzünk meg a Culture Beat, a La Bouche, Maxx, Dr. Alban, Whigfield, DJ Bobo, Haddaway, az Ace of Base, Corona, Captain Hollywood Project, Magic Affair, Real McCoy, vagy éppen az E-Rotic slágergyárakról. Bérmennyire is hihettek a határtalanságban, a slágerdömping csak négy évig és ugyanennyi stúdió albumig tartott.

1995-ben jött a best of album (Hits Unlimited), majd 1996-ban szépen csendben Ray és Anita eltűntek a színről. A producerek persze azért producerek, hogy az aranytojás tojó tyúkot ne vágják le idejekorán. 1998-ban a bandát mesterségesen újraélesztették, 2 teljesen új énekessel, akik persze az eurodance legendákat nem tudták méltóan pótolni. A 2000-es években kiadott pár remix album ellenére a projekt végleg kihűlt.

logor

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration