Tű a szénakazalban

szeptember 10, 2015 No Comments »

Logo_History1[Production Year:1981]: 1944-ben küszöbön áll a szövetségesek normandiai partraszállása. Az angolok a német katonai hírszerzés félrevezetésére makettekből egész hadat építenek fel. Henry Faber német kém, akinek Tű a fedőneve, rájön a turpisságra, de mielőtt leadhatná a hírét, nyomára bukkan az angol elhárítás. Egy lopott halászbárkán igyekszik a rá váró német tengeralattjáróra, de a viharban a bárkája elsüllyed, s ő egy kis szigetre kerül a skót partok előtt. Egy házaspár veszi gondozásába a hajótöröttet. Az asszony és Faber közt hamarosan intim viszony alakul ki. Amint azonban fény derül a vendég kilétére, az megöli az asszony férjét, a nő pedig őt lövi le… A film ásza” Donald Sutherland, aki úgy tudja megjeleníteni az ellenszenves figurák egész sorát, hogy egyik sem válik érdektelenné.

A Huszadik század már a „kifejlett” fasisztát állítja elénk. A Tű a szénakazalban német kémje olyan hidegvérrel döfi kését áldozataiba, mintha csak tűszúrást ejtene. Nincs egy rokonszenves vonása sem. Sutherland szörnyetegének kitartásában mégis van valami lenyűgöző. Illik ebbe a filmbe, amely egyébként nem a krimik könnyed, szellemes válfajából való, hanem a melodramatikusból.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration