A leghosszabb nap

augusztus 22, 2015 No Comments »

Logo_History1[Production Year:1962]: A helyzet a nyugati fronton pattanásig feszült. A szövetségesek már felkészültek a partraszállásra: mindenki tudja, mi a feladata, a csapatok aprólékos, minden részletre kiterjedő kiképzésen vettek részt, vannak olyan egységek is, amelyek már behajóztak, és tudják, hogy a célállomás Normandia. Az ejtőernyősök is készen állnak arra, hogy miután ledobják őket a szárazföld belsejében, elfoglalják a stratégiailag fontos városokat. Ám az időjárás egyre rosszabbra fordul. A csatorna túl partján a németek is tudnak a készülő akcióról, de úgy hiszik, hogy Calais környékén lesznek majd kénytelenek szembenézni az angol-amerikai csapatokkal.

A filmhez botrány is fűződött: Az Amerikai Egyesült Államokban egy fekete polgárjogi szervezet panaszt emelt a hollywoodi faji megkülönböztetés ellen: A leghosszabb nap című filmben ugyanis, amely egy fontos háborús esemény hiteles bemutatásának tekinthető, az együtt harcoló 1 500 katona között egy fekete bőrű katona sem található. A tiltakozás eredményeképp augusztus 20-án a NAACP megegyezett a nagy filmstúdiókkal a fekete szereplők kötelező arányáról.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration