Farkasokkal táncoló

szeptember 6, 2015 No Comments »

stock-vector[Production Year: 1990]: 1863-ban, az amerikai polgárháború idején az ifjú John Dunbar véletlenül hőssé válik, miután akaratán kívül győzelemre vezeti az egyesült seregeket. Saját kérésére az indiánok lakta határvidékre helyezik szolgálatba, de az erődöt teljesen elhagyatottan találja. A magányos férfihez társul szegődik egy farkas. A közelben élő sziú indiánok félelemmel vegyes tisztelettel figyelik az idegen sápadtarcút, akit maguk között csak Farkasokkal táncolónak neveznek. John megismerkedik, majd megbarátkozik az indián törzzsel. Kiderül, hogy a sziúk között él egy fehér bőrű nő, akit az indiánok neveltek fel. John, aki eddig az indiánok ellen harcolt, most egyre közelebb kerül a sziúkhoz és lassan a törzs tagjának tekinti magát.

Valaha a western a hollywoodi mozi legnépszerűbb műfaja volt, de az 1990-es évekre már divatjamúltnak számított. Azután jött a Farkasokkal táncoló és új életre keltette ezt a műfajt. A film nem csupán újjáélesztette ezt a műfajt, hanem gazdagította és eddig soha nem látott magasságokba emelte. A film nem hagyományos értelemben vett western, sokkal inkább annak kifordítása, nagyszerűen komponált képekkel való újrafogalmazása. Sőt több ennél.

A FILM FOLYTATÁSA

Izgalmas kalandfilm, megható románc, felrázó dráma egyszerre. A monumentális alkotás a fehér Amerika vitathatatlan közeledését jelzi az őslakos rézbőrűek világa felé. Hiszen nem kevés önvizsgálat van abban a folyamatban, ahogyan a főhős önmagára találva egy régi-új kultúra részesévé válik. Ezt jelzi új sziú neve is: Farkasokkal táncoló, aki végül a polgárháború hadnagyából az indiánok szószólójává válik.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration