A szakács,a tolvaj, a felesége és a szeretője

augusztus 17, 2016 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1989]: A gengszterfőnök Albert Spicának egy jól menő francia luxusétterme van Londonban. A durva és szadista férfit a bűnözésen kívül jószerivel csak az evés-ivás érdekli, nem csoda, hogy a felesége Georginia roppant megalázottnak, magányosnak és elhanyagoltnak érzi magát mellette. Spica imádja a fényűző életet, a mulatozást, minden este fogadást szervez az éttermében. Richard Brost főszakács feladata, hogy a konyhaművészet remekeivel elkápráztassa az embereket. Eközben Spica felesége egy csendes könyvkereskedő karjaiban talál vigaszt.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Rendező: Peter Greenaway. Greenaway monomániás rendező. Filmjeiben rögeszmésen visszatérő témák, helyzetek, figurák és megoldások variálódnak. Jóformán állandóan ugyanazt a történetet meséli: a nők elpusztítják a férfiakat, összeesküdnek vagy fellázadnak ellenük, akik persze meg is érdemlik végzetüket. A szakács, a tolvaj, a felesége és annak szeretője a feleség megalázásától szeretőjének meggyilkolásán keresztül a bosszúig, a brutális férj – a „tolvaj” – megöléséig ível. A lecsupaszított cselekményekből akár a feminizmus műhelyében készült programfilmekre is gyanakodhatnánk, ha nem lennének a helyszínek, az események, a figurák sokkal bonyolultabbak, különösebbek és rejtélyesebbek, mint maga a nyers végkifejlet, amely mélyebb értelmét éppen a ráülepedő részletektől kapja meg.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration