A 9-es kórterem

május 16, 2015 No Comments »

tolnay_100Production Year: [1955]: Tóth Gáspár, fiatal munkás gyomorbántalmakkal kórházba kerül. Éjjel állapota rosszabbodik. Az ügyeletes Málnási doktor a nővér hívása ellenére nem megy be a beteghez, mert Margó nővérrel tölti az éjszakát. Tóth beír a panaszkönyvbe, erre a kórház személyzeti vezetője táppénzcsalónak nevezi. Málnási doktornak már terhére van állapotos szeretője, Margó. Mire Sós doktor, a kórházi párttitkár felelősségre vonhatná Málnásit, Margó bánatában öngyilkos lesz. Málnási hanyag, az orvosi és emberi etikával össze nem egyeztethető magatartására fény derül, a távozni készülő Tóthot pedig Varga professzor eredményesen megműti.

A 9-es kórterem a rendező szándéka szerint jelenkori, realista történetet akart lenni, de végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Világszemléletében ugyan újat hozott, stílusában azonban folytatta a régit, A 9-es kórterem újító szándéka ellenére is propagandafilm volt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration